Čtvrtek 28. března 2024| Svátek má Soňa| Zítra má svátek Taťána | Gratulace - poslat SMS zdarma

Český pojistný trh bude mít nového lídra

28.10.2019

Český pojistný trh bude mít nového lídra

Pojišťovací jednička vznikne z České pojišťovny a pojišťovny Generali, dvou pojišťoven, které v České republice působí v rámci přední světové pojišťovací skupiny Generali. 

„Díky spojení aktivit dvou silných a úspěšných pojišťoven nabídneme klientům nejširší produktové portfolio, ještě kvalitnější služby, lepší dostupnost a rychlejší likvidaci pojistných událostí,“ uvedl Luciano Cirina, generální ředitel Generali CEE Holdingu, jehož jsou obě pojišťovny od roku 2008 součástí. „Jedná se o důležitý krok v rámci celosvětové strategie Skupiny Generali. Propojením tradice lídra českého pojistného trhu se zázemím a know-how světové finanční instituce vytvoříme ještě silnější a stabilnější pojišťovnu. Upevníme tím naši významnou pozici na českém pojistném trhu. A to je pozitivní zpráva nejen pro klienty, ale také pro naše obchodní partnery,“ doplnil Luciano Cirina.

Pojistné portfolio pojišťovny Generali se do konce roku 2019 stane součástí České pojišťovny. Ta pak ponese nový název Generali Česká pojišťovna. V současné době probíhají na toto téma nezbytná jednání s regulátorem. Pojišťovnu povede Roman Juráš, současný generální ředitel a předseda představenstva České pojišťovny. 

„Chystané změny budou pro klienty obou pojišťoven znamenat další zkvalitnění poskytovaných produktů i služeb,“ komentuje transakci Roman Juráš, generální ředitel a předseda představenstva České pojišťovny a budoucí šéf Generali České pojišťovny, a dodává: „Naší jednoznačnou ambicí je stát se na českém pojistném trhu lídrem v oblasti inovací.“

Spojením aktivit obou pojišťoven dojde i k rozšíření nabídky produktů, a to nejen pro klienty z oblasti retailového pojištění, ale i pro malé, střední a velké klienty v oblasti průmyslových a podnikatelských rizik i zemědělství. 

 

Více informací pro klienty

 

Česká pojišťovna je druhou největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem 21,5 %*. Kromě individuálního pojištění nabízí pojistná řešení pro malé, střední a velké firmy v oblasti podnikatelských, průmyslových, technických a zemědělských rizik. 

Pojišťovna Generali patří s tržním podílem 6,9 %* mezi největší české pojišťovny. Široký pojistný program, zahrnující pojištění osob, majetku, odpovědnosti, motorových vozidel i průmyslových a podnikatelských rizik je poskytován prostřednictvím vlastních spolupracovníků i řady renomovaných makléřských společností 

*údaje ČAP k 31. 12. 2018 

Česká pojišťovna a pojišťovna Generali jsou součástí skupiny Generali. Generali je nezávislá italská finanční skupina se silnou mezinárodní působností. Byla založena v roce 1831 a s předepsaným pojistným převyšujícím 66 miliard eur (v roce 2018) patří mezi největší světové poskytovatele pojištění. S téměř 71 tisíci zaměstnanci a s 61 miliony klientů v 50 zemích světa zaujímá skupina Generali vedoucí postavení v Evropě a stále významnější pozici získává na trzích Asi a Latinské Ameriky. Ambicí Generali je být partnerem, který klienty doprovází po celý jejich život a který jim díky bezkonkurenční obchodní síti nabízí inovativní a personalizovaná řešení. V Rakousku, v regionu střední a východní Evropy a v Rusku působí skupina prostřednictvím Generali CEE Holdingu (se sídlem v Praze) ve 12 zemích. Patří tak mezi tři největší pojistitele v regionu.