Sobota 27. dubna 2024| Svátek má Jaroslav| Zítra má svátek Vlastislav | Gratulace - poslat SMS zdarma

Cukrárna Aida Josefská Brno

10.12.2014

Cukrárna Aida Josefská Brno

Uprostřed října jsem se jedno odpoledne vydala do cukrárny Aida, která je nově otevřená na Josefské ulici nedaleko brněnského hlavního nádraží. Už při vstupu, ještě před usazením se ke stolku, upoutá pozornost množství různě barevných a chutně vypadajících zákusků.

Než se ale usadíte, míst na výběr je tu opravdu spoustu. A to tu už i tak není zrovna málo zákazníků. Vybrat si můžete z barevných židlí uprostřed kavárny nebo pohodlných sedaček podél stěn. Jsou tu také schody vedoucí do druhého patra, takže nouzí o místo se zabývat nemusíte.

Při pohledu do jídelního lístku je téměř nemožné, aby se vám nezačaly „sbíhat sliny“. Tolik různých možností na jednom místě, z nichž jedna vypadá lépe než druhá. Jsou to rozmanité zákusky; několik druhů kávy v příznivé ceně; zmrzlinové poháry všech příchutí, na které si jen vzpomenete; palačinky dle chuti... Moji pozornost upoutala také široká nabídka velmi lákavě vyhlížejících čajů.

Výběr z tolika možností mi trval tak dlouho, že se obsluhující číšnice musela dvakrát ptát, jestli už mám vybráno. Nakonec jsem se rozhodla pro zmrzlinový pohár. Ale ani v pohárech nebylo o výběr nouze – po dlouhém váhání a přemýšlení nakonec vyhrál ten karamelový. Kamarádka, se kterou jsem kavárnu navštivila, zaujaly dorty a proto sáhla po zákusku s lesními plody.

Objednané dobroty nám byly doneseny už za malou chvíli. Karamelový pohár vypadal ještě lépe než na obrázku, s množstvím ozdob a oplatků. A již zmíněný ovocný zákusek zrovna tak. Pokud se vám v centru Brna naskytne volná chvíle a přepadne vás chuť na něco dobrého, tahle cukrárna jistě stojí za návštěvu, případně si můžete objednat dorty na různé domácí oslavy, k tomuto účelu slouží objednávková služba dorty Brno, můžete si vybrat z velkého druhů, velikostí a chutí. Není pochyb, že si z rozmanitého druhů sladkých pochoutek jistě něco vyberete i vy.

fotografie cukrarna Aida Brno zmrzlinový pohár a zákusek