Sobota 20. dubna 2024| Svátek má Marcela| Zítra má svátek Alexandra | Gratulace - poslat SMS zdarma

Po 70 letech opět v dřevěné tramvaji

2.9.2019

Po 70 letech opět v dřevěné tramvaji

Na oslavách 150. výročí založení městské hromadné dopravy v Brně, při pohledu na tramvaj MV6 z roku 1949 trošku zatrnulo paní Boženě z Brna. Tato žena se svěřila reportérům deníku Blesk že když byla šestileté dítě, jela přesně v tomto typu tramvaje se sestrou po dnešní Václavské ulici v Brně. V mítě křižovatky do tramvaje nabouralo nákladní auto. Seniorka dále uvedla, že se jí zaklínila noha a nemohla z hořící dřevěné tramvaje utéci ven.

Lidé rychle vyskákali ven a dívali se. Sestra brečela, měla rozbitou hlavu. Já jsem zůstala v tramvaji uvězněna. Zůstala mi tam zaklíněná noha a já jsem ji nemohla vyprostit. Tramvaj mezitím začala hořet a plameny postupovaly ke mně,“ popsala událost, jako by se nestala před 70 lety, ale včera.

„Najednou mi přiběhl na pomoc vysoký muž v šedém obleku, který mne dostal do bezpečí. Když pak přišel táta domů říkal, že se stalo neštěstí. Po nehodě úplně shořela tramvaj a zůstala z ní jen železná kostra. Vše si vyfotil. Vůbec neměl ponětí, že jsme v ní se setrou jely. Řekla mu to potom až máma,“ doplnila vzpomínku.

Zdroj Blesk.cz