Pátek 19. dubna 2024| Svátek má Rostislav| Zítra má svátek Marcela | Gratulace - poslat SMS zdarma

Řízení tramvaje jako brigáda pro studenty

27.6.2016

Řízení tramvaje jako brigáda pro studenty

Brněnský dopravní podnik se potýká s nedostatkem řidičů tramvají. Řízení tramvaje nabídl jako brigádu studentům vysokých škol. Školení trvá dva měsíce od 1. července a skončí poslední prázdninový den.

Brněnský dopravní podnik se potýká s nedostatkem řidičů tramvají. Řídit tramvaj v městském provozu není prace pro každého a řidiči se hledají těžko. Proto nabídl dopravní podnik řízení tramavje jako brigády pro studenty technických vysokých škol. Školení na řízení tramvaje trvá minimálně dva měsíce od 1. července a skončí poslední prázdninový den. 

Jedním ze zájemců je i student Lukáš Pernica. Nabídky práce si všiml v tramvaji a hned jej zaujala. Jak sám říká, má kladný vztah ke kolejové dopravě, takže tramvaj byla jasná volba.

Student musel absolvovat lékařskou prohlídku a psychologický test, podobně jako každý řidič tramvaje. Některé testy byly dost náročné na pozornost. Projít výběrovým řízením a pohovory nebylo nic jednoduchého,problém by znamenal i jeden bod za porušení předpisů při jízdě v autě. „Řekli nám, že by záleželo z jakého důvodu jsme ho dostali," vysvětluje. Nakonec se stal jedním ze třinácti úspěšných zájemců.

Školení, jehož se účastní, je sice zdarma, ale jen za předpokladu, že student odjezdí dostatečný počet hodin. „Pokud mě bude bavit, rád se práci řidiče budu věnovat dál," plánuje Pernica.

V současné době má za sebou teoretické školení a zkouší si jízdy. „Po skončení výcviku s námi bude v ostrém provozu ještě chvíli jezdit instruktor," dodává Pernica.

Zdroj: Brněnský deník