Čtvrtek 28. března 2024| Svátek má Soňa| Zítra má svátek Taťána | Gratulace - poslat SMS zdarma

Tramvaják zastavil a pomohl malému ztracenému chlapci

10.12.2019

Tramvaják zastavil a pomohl malému ztracenému chlapci

Že jsou Vánoce obdobím dobrých skutků, potvrdil v pondělí řidič tramvaje Josef Chodounský, který jako každý jiný den projížděl centrem Prahy. Poblíž zastávky Hellichova si povšiml malého chlapce, jak se bezradně pohybuje po ulici.

 

 

 

Chodounský se rozhodl zastavit a zjistit, co se dítěti stalo. Anglicky mluvící chlapec řidiči sdělil, že mu rodiče nastoupili do předchozí tramvaje a nechali ho omylem na ulici.

Klučina se na chvilku zakoukal na zastávce a rodiče mu odjeli pryč,“ popsal Chodounský situaci na Twitteru. „Tramvaj zkusil chvilku sledovat, ale ta samozřejmě zmizela v dáli. Když jsem viděl jeho zoufalý výraz, hned jsem u něj zastavil a zjišťoval, co se mu stalo, protože jsem si toho prve nevšiml.

Řidič tramvaje chlapce uklidnil a popovezl ho na Malostranské náměstí. Na zastávce už naštěstí čekali vyděšení rodiče, ke kterým se dítě s radostí rozběhlo.

„Příště buď opatrný,“ poučil ještě Chodounský chlapce a z náměstí odjel.

Video, které celou událost zachycuje z vnitřku tramvaje, posléze publikoval na svém Twitteru. „Upřímně, dlouho jsem zvažoval, jestli video z této akce zveřejním, protože zlí lidé by mohli najít nějaká porušení předpisů, ale víte co? Jsou Vánoce a každá pomoc bližnímu těší o to víc a náladu mi nemůže zkazit ani případný postih,“ napsal Chodounský na sociální síť

(Video: Twitter.com/JChodounsky)