Neděle 02. června 2024| Svátek má Jarmil| Zítra má svátek Tamara | Gratulace - poslat SMS zdarma

Výkup akcie Pivovary Lobkowicz Group, a.s.

14.12.2015

Informace o probíhajícím odkupu akcií společnosti Pivovary Lobkowicz Group ISIN CZ0005124420, kterého se lze prostřednictvím obchodníků s cennými papíry účastnit do 15.1.2016. Veřejný návrh na odkup akcie byl podán ze strany společnosti LAPASAN s.r.o., kterou v procesu akceptace veřejného návrhu zastupuje obchodník s cennými papíry J & T BANKA, a.s.,

Benzina se spojila s Unipetrol RPA

18.11.2015

Benzina se spojila s Unipetrol RPA

Český zpracovatel ropy a provozovatel čerpacích stanic Unipetrol sloučil dceřinou společnost Benzina se svou dceřinou společností Unipetrol RPA. Fúze má za cíl zlepšit operativnost skupiny Unipetrol na velmi náročném tuzemském trhu pohonných hmot. Zákazníci na čerpacích stanicích změnu nepocítí, protože značka Benzina je zachována a bude fungovat jako Unipetrol RPA. 

Aktuální informace z veřejné dopravy v Brně a Jihomoravském kraji

13.11.2015

Aktuální informace z veřejné dopravy v Brně a Jihomoravském kraji

VÝLUKA NA LINCE S2
VÝLUKA NA LINCE 8 V BRNĚ (MIFKOVA - NOVOLÍŠEŇSKÁ)
PROVOZ BĚHEM STÁTNÍHO SVÁTKU A PONDĚLÍ 16. LISTOPADU
UKONČENÍ VÝLUKY V LADNÉ NA BŘECLAVSKU
PRODLOUŽENÍ VÝLUKY V BRODKU U PŘEROVA
Výlukové jízdní řády linek 107, 631 a 755 se prodlužují do 25. 11

 

Knihy od Amazonu i v kamenném knihkupectví

4.11.2015

Knihy od Amazonu i v kamenném knihkupectví

Zpráva která se objevila začátkem týdne jistě nepotěšila provozovatele kamenných knihkupectví, kteří prodávají tištěné knihy. Největší internetový obchod na světě Amazon.com oznámil otevření své první kamenné prodejny. Amzon působí také v České republice. V Dobrovízi u Prahy má vybudované logistické distribuční centrum. Není to žádný skládek ale gigasklad, kde do roku 2018 bude práce pro neuvěřitelných 2000 zaměstnanců. Navíc na sezoní brigády během vánočních svátků počítá s nárustem zaměstnanců o další 3000.

Levná ropa zlevňuje výrobky, negativně ovlivní trh práce

16.9.2015

Levná ropa zlevňuje výrobky, negativně ovlivní trh práce

Cena ropy Brent negativně ovlivńuje trh práce v průmyslu a zemědělství. V srpnu letošního roku se většina cen snížila o -0,8%, jedná se o meziroční pokles o -3,7 % . Podle ekonomů i úřadu práce celý stav zhoršuje nízká inflace se kterou neuspéšně bojuje ČNB. Již několikrát provedla intervence na měnových trzích, forex trh však na intervence zaeragoal pouze dočasným oslabením. 

Hewlett-Packard - bez práce ža 30 000 zaměstnanců

16.9.2015

Hewlett-Packard - bez práce ža 30 000 zaměstnanců

Přední výrobce počítačů Hewlett-Packard oznámil v tiskové zprávě, že z důvodu restrukturalizace proustí velké množství zaměstnanců. Bez práce by tak mohlo zůstat až 30 000 zaměstnanců po celém světě. Které konkrétní země se prpouštění dotkne není známo.

O lesnické práce je velký zájem

14.9.2015

O lesnické práce je velký zájem

Na tendry vypsané státním podnikem Lesy ČR reagovalo celkem 39 firem, které se ucházejí o lesnické práce. Celkem se bude soutěžit o 57 pracovních zakázek za 3 mld. Kč. Lesnické práce začnou vítězové plnit od 1. ledna 2016.

Provize za stavební práce pro politika

12.9.2015

Provize za stavební práce pro politika

Za stavební více práce v domově důchodců padlo obvinění na bývalého politika ČSSD. Policisté našli zápisky politika, kde si vedl záznamy o veřejných zakázkách v celém Libereckém kraji. U stavebních zakázek jsou vykazovány stavební více práce, které budí podezření z úmyslného navýšení zakázky, práce pak jsou často nadhodnoceny nebo nejsou vůbec provedeny.

Slavnostní průvod historických i současných tramvají

11.9.2015

Slavnostní průvod historických i současných tramvají

Dopravní podnik hl. m. Prahy připravil v rámci oslav 140 výročí své existence řadu kulturních akcí. Týden oslav začne 20. září 2015 slavnostním průvodem, kde se představí tramvaj ve své historické i současné moderní podobě.

Pivovary vydělávájí na tropickém počasí

1.9.2015

Pivovary vydělávájí na tropickém počasí

Tropická vedra vedou k větší spotřebě nápojů, především o výčepní pivo je zájem, z čehož mohou mít tradost české pivovary. Pivo jde na odbyt v restauracích, hotelech ale i na stáncích v blízkosti vody na koupání nebo přímo na kouplaišti. Pivovary tak mohou na konci roku čekat dobé hospodářské výsledky. Není bez zajímavosti, že na burze v Praze se již obchodují akcie Pivovavry Lobkowicz Group.  Kurz této akcie během prázdnin sotupá a blíží se hodnotě 200 Kč. Tropické prázdninové počasí se promítne i do spotřeby nealkoholických nápojů, především pak do prodejů balené pramenité vody.